Zorg voor een jaarlijks onderhoud aan je cv-ketel

De koude wintermaanden zijn inmiddels voorbij. Heb je jouw cv-ketel bedankt voor het goede werk dat het heeft gedaan? Als jouw cv-ketel je nooit in de steek heeft gelaten, wilt dat zeggen dat je het regelmatig een onderhoudsbeurt geeft. Dat is goed! Blijf het zo door doen, want een jaarlijks onderhoud aan de cv-ketel heeft ontzetten veel voordelen.

Waarom moet je de cv-ketel regelmatig onderhouden?

Bespaar geld op ketelreparaties

Door jouw ketel jaarlijks te onderhouden, kan je de betrouwbaarheid van jouw verwarmingssysteem verbeteren, toekomstige ketelreparaties minimaliseren en de levensduur van jouw ketel verlengen. Regelmatige controles en onderhoud kunnen kleine problemen ontdekken die, als ze niet worden opgelost, grotere problemen kunnen veroorzaken.

Houd de energiekosten laag

Als je verder kijkt dan de veiligheidsfactor, is een ander groot voordeel van regelmatig cv-ketel onderhoud dat het je kan helpen om de energierekening laag te houden. Na verloop van tijd en bij regelmatig gebruik kan roest zich geleidelijk ophopen op de interne componenten van de ketel en de prestaties beïnvloeden. Regelmatig onderhoud kan voorkomen dat dit roest zich ophoopt, waardoor jouw ketel efficiënter kan werken en het brandstofverbruik wordt verlaagd.

Veiligheid

Defecte ketels kunnen brand, explosies en giftige gaslekken veroorzaken - allemaal fataal voor jou en jouw gezin. De loodgieter controleert grondig op kapotte of zwakke onderdelen en vervangen deze waar nodig om jouw gezin en eigendom het komende jaar veilig te houden.

Minder kans op een storing in de ketel

Ketelcontroles kunnen problemen opsporen terwijl ze nog klein zijn en gemakkelijk te repareren, voordat ze iets ernstiger worden. Hierdoor weet je dat je het volgende jaar op jouw cv-ketel kunt vertrouwen en wordt het risico op onverwachte storingen tot een minimum beperkt.

Onderhoud is goedkopen dan het aanschaffen van een nieuwe ketel

Regelmatig onderhoud en controles van jouw ketel kunnen detecteren of er iets mis is of voorkomen dat problemen erger worden. Bij het ontdekken of een storing moet worden verholpen, kan een gekwalificeerde ingenieur de werkzaamheden vakkundig uitvoeren om toekomstige storingen te voorkomen. Een regelmatig onderhouden ketel gaat waarschijnlijk veel langer mee dan een ketel die niet is onderhouden, je u geld bespaart bij vervanging door een nieuwe ketel. Een nieuwe ketel kopen is duur.

De garantie behouden

Garanties zijn een redder in nood als het gaat om het vervangen van onderdelen en hele apparaten. Maar er zijn ook enkele regels waaraan je je moet houden. Als jouw ketel onder garantie valt, is dit hoogstwaarschijnlijk alleen van toepassing als je jouw ketel jaarlijks laat onderhouden. Maar wat gebeurt er als je dit niet doet? Jouw garantie vervalt. Dit betekent dat als het defect is, je het geld voor reparatie niet kunt claimen.

Heb je jouw cv-ketel de afgelopen 12 maanden een onderhoudsbeurt gegeven?

Cv-ketel onderhoud heeft veel voordelen. Als je je zorgen maakt over de veiligheid van jouw gezin, of als je gewoon wat geld wilt besparen waar je kunt, er een groot aantal redenen waarom je de cv-ketel regelmatig moet laten nazien door een ervaren en erkende loodgieter. Loodgieter Almere kan je hierbij helpen, als je nog geen ervaren loodgieter kent. Bekijk hun website voor meer informatie. 

Aannemers Vlaanderen  / Camberg 15 - Ninove
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin